Aqualand Costa Adeje


På sydvästra Teneriffa finns Aqualand i staden Adeje. Detta är öns enda vattenpark. Här finns också ett delfinarium, en speciell del av parken som inhyser delfiner. På Aqualand finns 15 stycken delfiner, de flesta av dessa har fötts på parken. Delfinerna uppträder för besökande vid speciella shower.
På Aqualand finns även många andra olika attraktioner. Här finns något för både mindre och större barn att roa sig med under dagen. En av parkens mest kända vattenattraktioner är "Tornado". Denna tar fart i en vattenrutschkana som mynnar ut i en stor "skål" med en öppning i mitten. Här åker man runt, runt i skålen tills farten avtagit och man trillar ner genom öppningen till en bassäng under skålen. Det finns också en speciell grund bassäng för mindre barn med bland annat ett piratskepp som man kan leka i. Vill man bara ta det lugnt en stund kan man åka runt på "Congo river". Här åker man i ett lugnt tempo runt en bana, sittandes i en stor badring.
Att ta sig till Aqualand är ganska lätt. Har man ett eget fordon är det enkelt, annars kan man bara sätta sig på någon av bussarna som går mot Adeje. Det finns också speciella gratis bussar som går från utvalda platser.
Copyright © 2008 - 2018 Teneriffa Alla rättigheter förbehålles.