Mat och dryck


Utbudet av mat på Teneriffa har utvecklats i takt med turismen. Numera trängs lyxiga krogar med mindre restauranger och i byarna finns de små familjeföretagen.
Det finns influenser från många olika kök runt om i världen. Tyska, kinesiska eller till och med peruanska måltider går att inta här. På Teneriffa kan man också få tag på typiskt kanariska rätter. Bland dessa finns den skrynkliga potatisen "papas arrugadas". Potatisen har helt enkelt fått koka med så mycket havssalt att vätskan dras ur dem och de får ett lite skrynkligt utseende. Till detta serveras alltid mojo, en sås som antingen är röd eller grön. Röd om den smaksätts med paprika eller pepparfrukt och den gröna med koriander. En annan typisk kanarisk ingrediens är conejo, kaninkött. Denna kan serveras på lite olika vis men är ofta marinerad eller en ingrediens i grytor.
Man producerar också olika ostar, queso, runt om på öarna. Dessa kan göras på ko-, get- eller fårmjölk, man kan också blanda mjölksorterna. Man gör också rökt ost här, queso ahumada. Det finns stora möjligheter att stöta på en ost från ön i de större matbutikerna. Ostarna har ett gott rykte för sin smakrikedom och kan vara väl värda att prova.
Copyright © 2008 - 2018 Teneriffa Alla rättigheter förbehålles.